KUNSTLOTTERI 2020

Nærbø Farmers kunstlotteri

Lodd pris kr 100.- per stk.  
Premier: vi trekker 7 heldige vinnere som får et bilde hver.
Hvert bilde har et verdi av ca kr. 4500.- 
 

Vipps: 635111

Loddsalgsperiode: 1. november 2020 til 24. januar 2021

Trekning: 30. januar 2021

 

KUNSTLOTTERI
NÆRBØ FARMERS
 
 
 
Anita Tjemsland (f. 1969) Utsykt I Radering
 
Anita Tjemsland er utdannet ved Kunstskolen i Rogaland og Statens Kunstakademi. Tjemsland skildrer både by og landskap i sine grafiske arbeider. Bildene er ofte stilisert og kjennetegnes av den litt lodne streken hun får når hun tegner motivet inn i en plexiglassplate. Under prosessen med å fylle platen med sverte sitter hun ofte og drar ut litt sverte slik at det blir en form for skyggelegging. Dette gjør at hun jobber svært individuelt med hvert enkelt eksemplar og trykkene har som oftest kun ett opplag på femten eller tyve eksemplar. 
 
 
Ingrid Haukelidsæter (f. 1968)  U.T  Litografi

 
Ingrid Haukelidsæter er utdannet ved Kunstskolen i Rogaland og Villa Arson Nice, l’Ecole Pilot Internationale d’Art et de Recherche.
 Som grafiker arbeider  Haukelidsæter med litografi som teknikk, der hun skaper abstrakte og fargesterke motiver. Hennes motiver er alle uttrykk for bevegelse, fremstilt gjennom energiske penselstrøk. Dynamikken som oppstår gir betrakter en sterk opplevelse av fargenes påvirkning.
 
  
 
Alf Ertsland (f. 1946)   Hus om natta Digital grafikk
 
Alf Ertsland er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han tar utgangspunkt i natur og kultur i sine arbeid. Han har en fascinasjon for den norske  kulturarven, og spesielt  bondkulturen med sin frodige og rike  tradisjon av  håndtverk og  kunst.
 Ertsland sier at han ikke skiller mellom figurativt og nonfigurativt. Alt handler om bearbeidelse av inntrykk, og leting etter berøringspunkt  mellom innhold og form.
 
 


 
Nico Widerberg (f. 1960) Ære Litografi
 
Nico Widerberg er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo og Statens Kunstakademi i Oslo. Han har i løpet av sine 30 år som billedhugger og billedkunstner markert seg sterkt på samtidskunstscenen.
Nico Widerberg kjent for sine fremstillinger av menneskekroppen – enten det er kroppens fysiske tilstedeværelse jobbet frem i stenen, eller menneskets fravær i form av utskårede silhuetter.  Widerberg tar denne estetikken videre i sin grafikk, der mennesket består, og motivene fremstår – ofte i en sterk koloritt – som tidløse og monumentale med et tydelig spenningsforhold i figurene. Vi opplever sterke kontraster i øyeblikk frosset i sten og tid, arbeidet frem med tidkrevende teknikker som tresnitt, etsning og litografi.

 

 
 
Ronny Bank (f. 1971) Are you talking to me? Serigrafi
 
Ronny Bank arbeider med maleri og grafikk. Bank er utdannet ved Westerdals reklameskole og Birmingham Institute of Art and Design i England. Han er delvis selvlært som maler, og har arbeidet med kunst på heltid siden 2005.
Bank betegnes som en popmodernistisk kunstner med Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Per Kleiva og andre popartkunstnere som sine inspirasjonskilder. Han jobber i en stilren linje med akryl som sitt medium, noe som passer kunstnerens særegne uttrykk enten han jobber med portrett, akt, landskapsmotiver eller mer tegneseriebaserte motiver. Bank arbeider med betydningen tegneserienes verden hadde gjennom barndommen og fortsatt har på ham selv. Han karikerer, parodierer og portretterer figurer, historier og egne minner fra barndom og oppvekst. Arbeidene er i aller høyeste grad en hyllest til alle de som formet hans egen barndom og hans fantasi og på det viset formet ham til den han er i dag.
 

 

Kristian Finborud(f. 1964) Vi klarte det igjen Etsing
 
Kristian Finborud er utdannet ved Skien Tegne- og Maleskole og ved Statens Høgskole for Kunsthåndverk og Design i Bergen.
Finborud har en unik evne til å løfte frem store og små øyeblikk og med et lunt blikk fanger han på humoristisk vis den norske folkesjelen i ord og bilder. Motivene kommer frem gjennom en karakteristisk skisseaktig strek som sammen med en klar komposisjon og nesten abstrakte naturskildringer skaper formspråket han er kjent for.
 Selve trykkeprosessen er en svært viktig del av Finboruds kreative prosess, og han bruker lang tid på trykkingen. Han rendyrker etsningen som uttrykksform, og han er svært opptatt av å utforske muligheten i denne teknikken. Motivet etses først ned i en metallplate med en sterk syreoppløsning for å få frem dype spor i platen. På denne måten får det ferdige bildet mye stofflighet, i en slik grad at flatene ofte fremstår som en slags relieff. Deretter gnis fargen inn i platen og trykkes under stort press på et fuktig papir. For hvert eksemplar settes fargen inn på nytt. Denne måten å trykke på gir mulighet for variasjon i fargen gjennom opplaget, derfor kan enkelte trykk være helt unike.

 

 
 
Jan Olav Forberg (f. 1967)   Ved havet Silketrykk
 
Jan Olav Forberg er utdannet ved Oslo tegne- og maleskole, med videreutdannelseskurs fra Norske Grafikeres verksted og Statens Kunstakademi.
Forberg bruker et moderne formspråk som tar opp i seg elementer fra vår visuelle virkelighet, som film, tegneserier og streetart. Forenkling kombinert med kompleksitet preger Forbergs arbeider.  Han arbeider innenfor et bredt spekter av teknikker, som maleri, graffiti og ulike grafiske teknikker samt den egenutviklede teknikken flammemaleri. Forberg legger stor ved på tradisjonelt håndverk i sine arbeider og trykker all grafikk selv.