Nærbø Farmers - Kunstlotteri 2021

Lodd pris kr 100.- per stk.  
Premier: vi trekker 8 heldige vinnere som får et bilde hver.
Hvert bilde har en verdi av ca kr. 4500.- 
 
Vipps: 635110

Loddsalgsperiode: 7. november til den 5. desember 2021
Trekning: 11. desember.

 

Elin Gabrielsen
Scottish Highland Cattle
Tresnitt

Gabrielsen er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og Kunstskolen i Rogaland. Hun jobber med maleri, illustrasjon og tresnitt. Hennes arbeid av inspirert av naturen, spesielt dyr, planter og landskap. Gabrielsen er innkjøpt av bl.a. Filmkritikerlaget, Oslo og DNB, Oslo. Hun har fått tre stipend fra Norsk Kulturråd og deltatt to ganger på Statens Høstutstilling.Ronny Bank
It’s Teddy time
Serigrafi

Bank er utdannet ved Westerdals reklameskole og Birmingham Institute of Art       and Design i England. Bank betegnes som en popmodernistisk kunstner. Han karikerer, parodierer og portretterer figurer, historier og egne minner fra barndom og oppvekst. Bank er innkjøpt av NRK, Riksrevisjonen, Drammen Kommune og Den Norske Ambassaden i Bulgaria for å nevne noen. I tillegg har han også utført utsmykningsoppdrag ved bl.a. Den Norske Opera.
 


Gro Mukta Holter
Mitt Hemmelige sted
Litografi

Holter er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo (Kunstfagskandidat Hovedfag/Master) 2002-2004. Tematikken i hennes arbeider er ofte relatert til biologi, identitet, hukommelse, minner og mellommenneskelige relasjoner.    Hun følger en figurativ og håndverksmessig tradisjon, men løser gjerne opp motivene med uventede vendinger, som kan ha ekspressive eller surrealistiske tilsnitt.
 

Ronny Bank
Dødssøt
Serigrafi

Bank er utdannet ved Westerdals reklameskole og Birmingham Institute of Art     and Design i England. Han har Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Per Kleiva og andre popartkunstnere som sine inspirasjonskilder. Bank arbeider med betydningen tegneserienes verden hadde gjennom barndommen og fortsatt har på ham selv. Bank har hatt separatutstillinger ved bl.a. Galleri Secher & Scott i København, Galleri Athene, Gulden Kunstverk, Arena Vestfossen og ved nasjonalgalleriet i Bulgaria.
 

 

Terje Risberg
Båt
Polymer Etsning

Terje Risberg er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole og Statens kunstakademi i Oslo. Han er en av de norske kunstnerne som har arbeidet lengst med dyptrykkteknikkene. Risbergs motiver presenterer naturen som omgir oss slik den viser seg når vi er alene med den. Risberg er representert bl.a i Nasjonalgalleriet/ Nasjonalmuseet for kunst, Riksgalleriet/ Nasjonalmuseet for kunst.


Eva Langaas
Vind
Litografi

Langaas (1940-2016) var en folkekjær kunstner kjent for sine fargesterke bilder og nesten abstraherte landskap. Hennes bilder kunne romme mer enn 20 lag ulike blåfarger. Langaas debuterte på Høstutstillingen i 1972 og hadde sin første separatutstilling på Galleri Helland i Stockholm et par år senere. Siden den gang holdt hun utstillinger i blant annet Roma, Genéve, Singapore, New York og Paris. – «Mine landskap var, og er, en protest mot den volden jorden utsettes for i vår tid. Jeg ønsker å gjøre folk oppmerksomme på det vi har av vakker natur, mange ler av det, men jeg mener det». 
 

Jeannie Ozon Høydal
Varde II
Litografi

Jeannie Ozon Høydal har sin utdannelse fra NSCAD University i Canada. Motivvalget er både figurativt og nonfigurativt - og farge, mønster og humor er viktige elementer i hennes arbeider. Hun er spesielt kjent for sine sjelfylte og ofte humoristiske saueportretter, der hun boltrer seg i norske tradisjoner som strikkemønstere, folkedrakter og rosemaling og serverer et skråblikk inn den norske folkesjela. Hun har hatt utstillinger i både inn- og utland og er innkjøpt av blant annet Kristiansand kommune.
 

Hilde Thomsen
Fuglar
Giclée print

Thomsen jobber og bor på Fister i Ryfylke.   Hun er utdannet illustratør fra NMIT i Melbourne, Australia. Arbeidene hennes bærer preg av utdannelse innen historiefortelling i tegning og praksis som avistegner for blant annet DN, VG, Stavanger Aftenblad, Morgenbladet med flere. Hilde arbeider både som tegner på oppdrag og som fri kunstner. Hun er opptatt av landbruk og feminisme og har gjort flere dypdykk i norsk husdyrhold med karikaturtegning og satiretradisjon i illustrasjonsverden som grunnstein i alt hun tegner.