Juniorlaget til Nærbø idrettslag fotball

21.april.2023
Juniorlaget til Nærbø idrettslag fotball
For første gang på lenge har vi et juniorlag på fotballsiden hos Nærbø Idrettslag. De blir ledet av kroatiske Sasa Mitrovic som kom til Norge i 2017. Under kan du lese litt om hans historie og hvorfor han, på dugnad, stiller opp som trener for G17.
 
Sasa Mitrovic er 50 år og kom til Norge i 2017. Da bestemte han og kona Tatjana seg for å reise fra hjembyen Vokovar i Kroatia for å prøve og skape en bedre fremtid for barna sine. At det ble Varhaug og Jæren henger sammen med at Sasa hadde familie som allerede bodde her. Familien Nedic fra Varhaug hjalp sine kroatiske venner både med flytting og å finne seg til rette på sitt nye hjemsted. 
 
Å komme til Norge var ikke bare lett i starten – et annet klima, ny mat, nye mennesker og ikke minst nytt språk. Og språket er det som har ført Sasa til Nærbø Idrettslag – helt tilfeldig nevnte en venn at Nærbøs juniorlag trengte trener. En kjapp telefon senere og så hadde plutselig Juniorlaget en trener på plass! To fluer i en smekk – Sasa får dyrke sin store lidenskap fotball og bruke sin rikholdige fotballkunnskap mens han får norsk språktrening tilbake. 
 
For mannen fra Kroatia har en bred fotballfaglig karriere og utdanning. Han har spilt i klubber i flere europeiske land bl.a Kroatia, Serbia, Tyskland, Moldova, Norge og Polen- gjennom sin egen karriere har han plukket opp fotballerfaring og treningsmetoder fra flere trenere og miljø. Også utdanningen til Sasa er knyttet til idrett – da fotballkarrieren var over tok han en master innen idrett og psykologi til topp karakter. Etter endt utdanning fikk han jobb som lærer i kroppsøving og helse ved Nikolai Teslas tekniske fagskole i byen Pančevo, der han jobbet til turen gikk til Norge for seks år siden.
 
På juniorlaget har Sasa med seg Bernt Vårdal på sidelinja. De to jobber sammen for å gi juniorlaget en best mulig oppfølging – målet er at ungdommene på laget både skal bli fotballfaglig sterkere og være en gruppe som fungerer godt sosialt sammen. Etter å ha vært 6 stk. på første treningen i januar er de nå en stor gjeng ungdommer på trening og serieåpnet på tirsdag med 4-3 seier over Brodd – et resultat av et godt samarbeid og jobbing innad i gruppa.
 
Selv tenker Sasa at han nok er litt streng til tider, men understreker at treningsopplegget både skal forbedre spillernes fysiske form, spilleforståelse og lagfølelse. Resultat kommer i andre rekke, utvikling både som spiller og som lag er det viktigste. Alle skal få spilletid og alle skal kunne kjenne seg fornøyde når de kommer hjem fra trening og kamp – det er målet.
 
Hos Sasa er det meste i livet relatert til sport, og særlig fotball. Fra sin aktive karriere, til utdannelse og jobb har fotball alltid vært til stede. Nå har hans lidenskap for sport altså ført ham til Nærbø Idrettslag der han stiller opp som frivilling med sin kunnskap. Tilbake får han språktrening i norsk og understreker følgende – sport, i dette tilfellet fotball, er et av de største og beste sosialiseringsverktøyene som finnes. Han anbefaler alle å drive med sport eller trening i en eller annen form og oppfordrer alle til å holde seg i bevegelse!
 
Vi er glade for at Sasa har velger å gi av sin rikholdige kunnskap og sammen med Bernt har gitt grobunn for at vi nok en gang kan si vi har et juniorlag i fotball i Nærbø Idrettslag.
 
Du kan se Juniorlaget spiller i G17 4.divisjon avdeling 2 og du kan se dem i aksjon ute på fotballbanen Loen 2 i Sparebanken Vest Arena følgende datoer utover våren
Tirsdag 25.april klokken 20.00 Nærbø-Stavanger/Tjensvoll 2
Tirsdag 09.mai klokken 20.00 Nærbø-Viking 4
Tirsdag 30.mai klokken 20.00 Nærbø-Hundvåg 2
Tirsdag 13.juni klokken 18.30 Nærbø-Forus & Gausel 2